Tennuri Çorbası

Tennuri Çorbası

Malzeme:
300 gr nohut
100 gr pirinç
3 adet kuru soğan
250 gr kırmızı mercimek
250 gr kıyma
100 gr tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Et suyu
Tuz

Hazırlanışı:

doğum günü sözleri

Bol su ile nohut haşlanır.Mercimek ve pirinç yıkanıp nohuta eklenip pişirilir.Bir başka tencerede yağ eritilir, yemeklik doğranmış soğan kavrulur.Soğana kıyma eklenir, kavrulur.Kıyma kavrulunca un, nane, kırmızı toz biber ve et suyu eklenir.Kıyma kavrulunca çorba kıvama geldiğinde kıymaya eklenir.Püf Noktası: Mercimek ve pirinç çok iyi haşlanmalıdır. Kıymaya eklenirken hızlı bir şekilde karıştırılmalıdır.Özellikleri:Antep yöresine ait yöresel bir çorba çeşididir.Ocak üzerinde 45-50 dk sürede pişer.Kullanılan gereçler: 2 adet tencere, tahta kaşık, kepçe, süzgeç.Çukur yemek tabağında veya çorba kasesinde servis edilir.8-10 kişiliktir.Protein, vitamin, karbonhidrat yönünden zengindir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir