Sütlü Nuriye Çorbası Tarifi

MALZEMELER

İri 4 ila 5 kuru soğan
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı şehriye
Yeteri kadar su (5-6 su bardağı)
Tuz
karabiber (yarım çay kaşığı)

YAPILIŞI

güzel sözler

Soğanlar küp doğranır,tencerede sıvıyağda az kavrulur.Yarım çay bardağı su ilave edilir,ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirilir.(arasıra karıştırın)Suyunu ilave edin,kaynayan suya şehriyeyi salın.Şehriye pişince azar azar sütünü ilave edin,bir kaç taşım kaynatın.Tuz ve karabiberini ilave edin ,servise hazırAfiyet olsunSoğanı çiğ tüketemeyen migrenli hastalara,grip olanlara birebir olan bu çorba yapımı kolay ve sağlık deposudur.Püf noktası soğanları yumuşak pişirip sütü kestirmeden azar azar ilave etmektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir