Sebze Çorbası Nasıl Yapılır

Sebze çorbası tarifi için aşağıdaki gereçlere ihtiyaç vardır:

3-4 Patates
2-3 Havuç
1 Küçük baş kereviz
1 Kaşık un
1 Büyük soğan
2 Pırasa
2-3 Lahana yaprağı
2 Kaşık yağ
6 Su bardağı et suyu ya da sade su
Tuz
Arzu edilirse Salça

sebze-corbasi

İşlem basamakları:

doğum günü sözleri

1- Bütün sebzeleri ayıklayıp , yıkayınız.
2- Sebzeleri 2-3 milimetre karelik parçalar biçiminde doğrayınız.
3- Bir tencereye yağı, kıyılmış soğanı koyup, orta hararetli ateşte hafifçe kavurunuz.
4- Soğanlar hafif ölünce, bir kaşık un koyup, 1-2 defa daha karıştırınız.
5- Patatesler hariç, kıyılmış sebzeleri ilave edip, hafifçe öldürünüz.
6- Et suyunu ya da suyu ilave edip, sebzeler biraz yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
7- Sebzeler biraz yumuşayınca, aynı büyüklükte doğranmış patatesi, ilave ediniz. (patates çabuk piştiği için ayrı konur.)
8- İstediğiniz yumuşaklığa gelince terbiyesini koyunuz.
9- Terbiyesi, limonlu yada sütlü olabilir. Ekşice olmasını isterseniz limonlu, hafif tatlı olmasını isterseniz, sütlü terbiye yapabilirsiniz.
10- İstediğiniz bir garnitürle sofraya alınız.

Not: Yaz sebzeleri ile de aynen yapılır. ( Fasulye, kabak, havuç, bezelye vb. gibi)

Sebze çorbası yapılışı makalemizi okudunuz, afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir