Profiterol Tarifi

Evde Resimli Profiterol Tarifi için gerekli Malzemeler

1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 tane yumurta

Krema İçin Malzemeler
2 buçuk su bardağı süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
1 buçuk çay bardağı şeker
1 tane yumurta

Profiterol Hazırlanışı

İlk önce bir tencerede margarin ve suyu kaynatın daha sonra unu ilave ederek 2-3 dakika karıştırın.Daha sonra ocağı kapatın ve hamurun soğumasını bekleyin.3 tane yumurtayı soğumuş hamura yedirin fakat heppsini birden değil.Bir tane yumurtayı kırıp hamura yedirmeden başka yumurta kırmayın.Yumurta işlemi bittikten sonra hamuru biraz dinlendirin.

güzel sözler

Yağlanmış tepsiye elinizle şekillendirmeye çalışmadan ceviz büyüklüğünde ayırın ve koyun.180 derecede üzeri kızarana kadar 40 dakika bekletiyorsunuz. Kızarınca alın.

Kremasını yaparken vanilya hariç diğer malzemeleri ocakta pişirin, ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin.Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.Daha sonra çikolata sosunuzu üzerine krema sıkma makinasıyla sıkabilirsiniz.

profiterol

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir