Piruhi (Bilecik Yemekleri)

MALZEMELER:

Hamur Malzemeleri:
2 adet yumurta 1 su bardağı soda 1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı unİçi: 3 yemek kaşığı tereyağ 3 orta boy soğan250 gr kıyma 1 çay kaşığı tuz1 çay karışı karabiberÜst Sosu: 2 yemek kaşığı tereyağ1 kase yoğurt 2-3 sarımsak

güzel sözler

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleriyle pürüzsüz, yumuşak bir hamur yapıp dinlendirilir.4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka ineliğinde kesilip, 4’er cm lik karelere kesilir.Bir tavada tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğanlar eklenip kavrulur.Kıyma eklenip iyice kavrulur, baharatları eklenip ocaktan alınır.Hazırlanan kıymalı iç kare kesilmiş hamurlara pay edilir.Hamur muska şeklinde kapatılıp tepsiye dizilir.Tencerede su kaynatılır ve tuz eklenir.Piruhiler eklenip 10 dk kadar haşlanır.Sonra sahana yerleştirilir.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ gezdirilip servis edilir.

Tarifin Özellikleri:
Osmanlı mutfağına ait bir hamur iş çeşididir. Değişik iç harçlarla da yapılabilinmektedir.Haşlanarak pişirilen hamurlara örnektir.Tahıllı bir yemek çeşidi olduğu için karbonhidrat açısından zengindir.Porsiyon adedi 10 kişiliktir.Dikkat edilmesi gereken üzerine konulan yoğurt hamur biraz ılındıktan sonra konulmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir