Kuşkonmaz Çorbası

Kuşkonmaz çorbası tarifi için ihtiyacımız olan gereçler:

– Bir küçük kutu kuşkonmaz
– Yarım litre süt
– 2 Kaşık un
– Tuz
– 3 Yumurta
– 7-8 bardak Su ya da et suyu
– 2 Kaşık Yağ

kuskonmaz-corbasi

Kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır ? işte sırasıyla işlem basamakları:

güzel sözler

1. Bir tencereye yağı, unu koyarak hafifçe pembeleşmeden kavurunuz.
2. Yavaş yavaş et suyu ya da su ilave edip, unu iyice eziniz.
3. Kuşkonmazın uç kısımlarını küçük küçük doğrayıp saklayınız.
4. Kalan kısımlarını da iyice eziniz.
5. Kaynamakta olan çorbaya ezdiklerinizi katınız.
6. 10-15 dakika kaynatınız.
7. Tencereyi ateşten alıp süzgece boşaltınız.
8. Tencereyi tekrar ateşe koyup ayırdığınız kuşkonmaz uçlarını katınız.
9. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile sütü iyice eziniz.
10. Çorba suyu ile bu karışımı ılıklaştırıp kaynamakta olan çorbaya katıp bir taşım kaynatıp ateşten alınız.
11. Servis kasesine boşaltıp servis yapınız.

Not: Bu çorba taze kuşkonmazdan yapılmak istediğinde kuşkonmazlar demet haline getirilir, iple bağlanarak bol limonlu, tuzlu suda haşlanıp öyle kullanılır.
Baharda çıkan pahalı bir sebzedir. Bizde daha çok konservesi kullanılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir