Koyulaştırılmış Et Suyu Hazırlamak

Gereçler:

2 Kg büyükbaş hayvanların kemiği (sığır, dana vb. gibi)
3 – 4 Litre su (oniki – ondört su bardağı.)
5-6 Havuç
5 Adet Tane Karabiber
3 soğan
1 Kahve fincanı Un
2 Limonun sıkılmış suyu
1 Kahve fincanı domates salçası
5 Tane defne yaprağı
Tuz

et-suyu

İşlem Basamakları:

1- Kullandığımız fırının tepsisine iri parçalar halinda kemiikleri, iri doğranmış havucu, soğanı, defne yaprağını, tane karabiberi gelişi güzel koyunuz.

2- Tepsiyi fırınınızın orta gözlerinden birine sürünüz.

3- Fırınınızın ısısını en kuvvetli duruma getiriniz.

4- Kemikleri ara sıra karıştırarak, iyice kızartınız.

doğum günü sözleri

5- Kemikler iyice kızarmış bir hal alınca, bir fincan unu katıp biraz daha karıştırarak bekletin. (bir iki dakika)

6- Tepsiyi fırından alınız. Tepsideki karışımı geniş bir tencereye koyunuz.

7- Salçayı sulandırıp ilave ediniz.

8- Suyunu, tunuzu, limon suyunu koyup, bu sefer ocak kısmının harlı bölümüne tencereyi oturtup, hızlı ateş üzerinde 6-7 saat kaynatınız.

9- Bu arada su azalırsa, tekrar su koyabilirsiniz.

10- Et suyu kaynarken, yine köpük oluşursa delikli kevgir ile bunları
alın. Aksi taktir de et suyu parlak olmaz.

11- Su miktarı, yarı azalmış duruma gelince, tencereyi ateşten alınız.

12- Süzgece boşaltıp süzünüz.

13- İstediğiniz yerde kullanınız. Olduğu gibi kızarmış ekmek, küçük krakerlerle de servis yapılıp, çorba olarak içilir.

14-Kalan suyu, buzdolabında dondurup pilav, çorba vb. pişirirken azar azar katıp kullanabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir