Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

3 ad yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı un,kabartma tozu, vanilya

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri çırpın daha sonra diğer malzemeleri ekleyip çırpın 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika keki pişirin. Afiyet olsun

Şerbeti için;

doğum günü sözleri

1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su

15 dakika kaynatın, kaynadıktan sonra 10 dakika kadar ılıyacak.

Kreması için;

3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 ad limon rendesi

Kremayı pişirin, pişirdikten sonra ayrı bir kapta kremşantiyi çırpıp, kremayla karıştırıp bilendır ile çekin üzerine hindisatan cevizi serpin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir