Kaymaklı Poğaça

Malzemeler:

125 gr oda sıcaklığında margarin1 çay bardağı sıvı yağ2 çorba kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket yaş maya1 çay bardağı ılık su1 yumurta (sarısı üzeri için)250 gr süt kaymağıAldığı kadar unHazırlanışı: Malzemelerden hamur yapılır.Bezelere ayrılır.Avuç içi kadar açılır.Kaşar peynir rendesi konur yuvarlanır.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Püf Noktası: Kaymak hamurun içine konulur.

güzel sözler

Tarifin Özellikleri:

Mayalı bir hamurdur.Karbonhidrat ve yağ bakımından zengindir.Kullanılan malzemeler yoğurma kabu fırın tepsisi fırın.Maliyeti 7 tl.10 kişikiktir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir