İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe çorbası yapılışı için öncelikle hazırlamanız gereken araç ve gereçler şöyledir.

Yarım kilogram koyun ya da dana işkembesi
2 Kahve fincanı sirke
6 Diş Sarmısak
1 Kaşık Yağ
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
Tuz

iskembe-corbasi

İşlem Basamakları:

1- İşkembeyi temizleyiniz
2- Bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup ateşe oturtunuz.
3- Su kaynayıncaya kadar tencerenin kapağını kapatmayıp suyun üstündeki köpükleri bir kevgirle alınız.
4- Köpük kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatınız.
5- İşkembeler pişince ve tencerede de 7-8 bardak su kalınca tencereyi ateşten alınız.
6- İşkembeleri sudan çıkarıp küçük parçalara doğrayınız.
7- Tekrar tencereye koyarak 1-2 taşım kaynatınız.
8- Sarmısak soyup azıcık tuzla havanda incecik dövünüz.
9- Dövülmüş sarımsakları sirke ile karıştırıp kaynayan çorbaya ilave edip hemen ateşten alınız.
10- Çorba kasesine boşaltınız.
11- Bir kaşık yağı tavada eritip ateşten alınız.
12- Hemen içerisine kırmızıbiberi döküp karıştırınız.
13- Kasedeki çorbanın üzerine yağı gezdirip servis yapınız.

doğum günü sözleri

Not: Hazır işkembe ile yapmak isterseniz 250 gr işkembeyi kaynayan suya atıp 5-10 dakika pişiriniz. Sonra sarımsak ve sirkesini koyup kırmızıbiberli yağ gezdirip servis yapınız.

İşkembe Nasıl Temizlenir ?

1- İşkembelerin yüzünü ve tersini bol suyla 3-4 defa yıkayınız.
2- Yıkanmış işkembeleri bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup el dayanbilecek sıcaklığa kadar ısıtınız.
3- İşkembe ısınırken arada bir alt üst ediniz.
4- İşkembenin pürtükleri soyulmaya başlarken tencereyi ateşten alınız.
5- İşkembeleri sudan çıkarıp düz bir yüzeyde bıçakla ya da temiz bir fırçayla işkembenin pürtüklerini temizleyiniz.
6- Tekrar 3-4 defa suyla yıkayıp istediğiniz bir yerde kullanınız.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir