Ihlamur Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Bu soğuk havalarda bizi yakalayacak olan soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların en büyük kalkanı kesinlikle ıhlamurdur. Tadı gayet güzel olan ve limon eşliğinde harika bir tat veren ve koruyucu olan bu içecek her evde ve her insan tarafından mutlaka günde en az 1 fincan tüketilmelidir.

ihlamur

doğum günü sözleri

Anadoluda çeşitli ıhlamur ağaçları mevcuttur, özellikle bunlardan ikisi çok önemlidir. küçük yapraklı ıhlamur(Tilia cordata) ve büyük yapraklı ıhlamur(Tilia platyhyllos) türleridir. Diğer ıhlamur çeşitlerinin bu ikisine göre etkisi daha azdır.

Ihlamurun herhangi bir yan etkisi veya zararı yoktur fakat içiminde yine de herşeyde olduğu gibi fazlasına gerek duyulmamalıdır.

Ihlamur çay gibi kaynatılmaz fakat demlenmesi hemen hemen aynı şekildedir.

Ihlamur nasıl kaynatılır

Bir miktar ıhlamurun üzerine, içeceğiniz kadar sıcak su ekleyin ve 5 dakika bekletin. Daha sonrasında limon, şeker veya başka bir tatlandırıcı eşliğinde içebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir