İçim Ferah Çorbası

Malzemeler

1 su b. buğday
yarım demet semizotu
2 salatalık
500 gr. süzme yoğurt
2 közlenmiş kırmızı biber
zeytinyağı
tuz
su

Hazırlanışı

güzel sözler

Buğdayı haşlıyoruz ve süzüyoruz. Süzme yoğurdu karıştırma kasesine alıyoruz. İçine haşladığımız buğdayın suyunu ilave ederek çırpma teliyle kıvamını açıyoruz. Semizotu yapraklarını ilave ediyoruz. Tuzunu da atıyoruz ve karıştırıp servis kasesine alıyoruz. Salatalıkları kabuklarıyla beraber küp küp doğruyoruz.Çorbanın üzerine doğranmış salatalığı da koyuyoruz. Közlenmiş biberi doğrayıcıya koyuyoruz, zeytinyağını da ilave edip doğrayıcıdan geçiriyoruz. Elde ettiğimiz sosu da çorbanın üzerine gezdirerek döküyoruz ve servis ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir