Hindistan Cevizli Kek Tarifi

Hindistan Cevizli Kek Malzemeleri:

1 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 su bardağı buğday nişastası ( mısır nişastasıda olur)
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 yumurta
1/2 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Krema Malzemeleri:

Krem şanti
Hindistan cevizi rendesi

Hindistan Cevizli Kek Yapılışı:

doğum günü sözleri

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar halini alıncaya kadar çırpın. Önce yağ ve şekeri 3 dakika kadar çırpın daha sonra yumurta sarılarını karışıma ekleyin ve 5 dakika daha çırpın. Yapmış olduğunuz bu karışıma yumurta akına ekleyin ve tekrar karıştırın. Daha sonra karışımın içine hindistan cevizi, un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu ekleyin ve tekrar karıştırın. Kek hamurunu muffin kalıplarına veya çok büyük olmayan yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısınmış fırında 175 derecede pişirin. Soğuyan keki krema ile kaplayın ve bol hindistan cevizine bulayın.

hindistan-cevizli-kek-tarifi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir