Güveçte Mantarlı Tavuk

Malzemeler:

Yarım kg mantarYarım kg tavuk kuşbaşı6 adet domates6 adet sivri biber2 adet soğan4 diş sarımsak150 gr tereyağ1 tatlı kaşığı salçaTuz, karabiberKekik, kimyon, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

güzel sözler

Soğanlar ince, ince kıyılıp yağda sotelenir. Mantarlar küp, küp doğranır ve eklenir. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Kuşbaşı tavuk eklenir, pişirilir. Biberler eklenir, sotelenir. Sarımsaklar eklenir. Domatesler eklenir. Salça eklenir. Hafif sulu kalacak şekilde pişirilir. Tuzu ve baharatları ayarlanır. Güveç kaplarına paylaştırılır. Üzerine kaşar rendesi eklenir. Fırına verilir ve kaşar eriyince fırından alınır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir