Girit Kebabı

Malzemeler:

6 adet temizlenmiş çanak enginar600 gram iri doğranmış kuzu kuşbaşı1 çay bardağı sıvıyağ20-25 adet arpacık soğanı1 baş sarımsakBir tutam dereotuTuz, karabiberİstenirse; 1 su bardağı bezelyeHazırlanışı:Soyulmuş arpacık soğanlar, sarımsaklar ve sıvı yağ, bir tencereye alınır. Orta ateşte beş dakika kavrulan soğan ve sarımsaklar bir tabağa çıkarılır.Aynı yağa kuşbaşı et konur, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Yeterli miktar da sıcak su konarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Pişen etin üzerine küçük üçgenlere bölünmüş enginarlar, kavrulmuş soğan ve sarımsaklar ile tuz karabiber atılır. İstenirse yeterli miktar da bezelye atılarak enginarlar pişinceye kadar kapak kapalı olarak orta ateşte kaynatılır.Ateşten alınır, ince doğranmış dereotu serpilerek sıcak servis yapılır.Not: Girit kebabı, sade pirinç pilavı ile servis edilebilir.

Pişirme tekniği ve özellikleri:

güzel sözler

ocakta 1 saat kadarHazırlıkta kullanılan araçlar: bıçak, kesme tahtası, tencere, kaşık.Sunum ve servis şekilleri: servis tabağında üzerine ince kıyım dereotu serperek.Porsiyon sayısı: 10 kişilik.Ürüsün ve ana malzemenin besin değeri: etten dolayı protein, enginardan dolayı bol vitamin ve mineral içerir.Maliyeti: 23 tl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir