Fırında Kremalı Patates

Malzemeler:

5 ad. patates3 yumurta½ sb. krema½ sb. sıvıyağ1,5 sb. un1 pk. kabartma tozuTuz, karabiber

güzel sözler

Yapılışı:Patatesler soyulup halka halinde doğranır. Kare bir tepsiye patatesler düzgünce dizilir.Bir kapta yumurtalar çırpılır. Krema, sıvıyağ, un, kabartma tozu, tuz ve karabiber eklenerek çırpmaya devam edilir.Patatesin üzerine hamur düzgünce yayılır. Isıtılmış 190 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.Dilimlenerek sıcak servis yapılır.Tarifin Özellikleri: Bir çeşit sebze yemeğidir.Patates dilimleri 3 mm kalınlığında olmalıdır.Ortalama maliyeti 7.20 tl’dir.Ortalama 8-10 kişiliktir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir