Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

etli-kuru-patlican-dolmasi-tarifi

Etli Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeleri:

– 1 dizi kuru patlıcan (15-20)
– 300 gram kıyma
– 1 su bardağı pirinç
– 2 adet orta boy domates
– 2 adet orta boy kuru soğan
– 1 diş sarımsak
– 1 yemek kaşığı domates salçası
– 1 tatlı kaşığı biber salçası
– 1 yemek kaşığı nar ekşisi
– 1 yemek kaşığı margarin
– Yeteri kadar tuz ve karabiber
– 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
– Bir tutam maydanoz

Kuru Patlıcan Dolması Yapılışı:

doğum günü sözleri

İlk önce bir tencere içerisinde kuru patlıcanlarımızı 15-20 dakika kadar suda haşlıyoruz. İsteğe bağlı kuru biberde içerisine eklenebilir. Ben eklemiştim. Patlıcanlarımızı haşlanırken biz içini hazırlamaya başlayalım. Bir karıştırma kabına kıymamızı alıyoruz. Musluk altında bol suda iyice nişastası akıtılan pirinçlerimizi de kıymaya katıyoruz. Kuru soğanlarımızı rendeleyerek içerisine ekliyoruz. Domatesimizi rendeliyoruz. Onuda kıymamıza ekliyoruz. 2 yemek kaşığı domates, 1 tatlı kaşığı biber salçamızı da ekliyoruz. 1 diş sarımsağımızı bıçakla ince kıyarak içerisine atın. Bir yemek kaşığı nar ekşimizi ekleyelin. Bir yemek kaşığı margarini ekliyoruz. Bir tutam ince kıydığımız maydanozu da ekliyoruz. Yeteri kadar tuz ve karabiber ekliyoruz. 1 çay kaşığı da kırmızı toz biber atalım. Güzelce karıştıralım. Birazda yoğuralım. Daha sonra patlıcanlarımızın içerisine dolma içini dolduralım ve patlıcanların üstünü hafif büzelim. Üstlerine domateste koyabilirsiniz. Bir tencere içerisine yan yana gelecek şekilde dizelim. Üstlerine de dizebiliriz. Daha sonra dolmaların üzerini geçene kadar 2 yemek kaşığı salçayı suda eritelim tencereye boşaltalım. Su dolmaları geçecek kadar olsun. Dolmalara eklediğimiz suya dilerseniz bir miktar margarinde ekleyebilirsiniz. Kaynamaya bırakıyoruz. Piştikten sonra ocaktan alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir