Çorbalar Hakkında Genel Bilgiler

Bebek, çocuk, genç, yaşlı herkes tarafından sevilen çorbalar besleyici sindirimi kolay ve sindirim harketini hızlandıran yiyeceklerdir.

Tavuk, kemik, et, sakatat, sebze suları ile yapılan çorbalar daha lezzetli ve besleyicidirler. Çorbalara, daha lezzetli ve besin değerinin daha yüksek olması için terbiye denilen. (Yumurta sarısı-süt, yumurta sarısı-limon suyu, sirke-sarımsak, yumurta-yoğurt gibi) karışımlar katılır.

corbalar-hakkinda-genel-bilgiler

doğum günü sözleri

Terbiye, çorbaya ateşten ineceğine yakın konur. Hemen bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır.Çok kaynarsa yumurta sarısı katılaşır, çorbanın içinde ayrılmış olarak kalır. Halk arasında “terbiye kesildi” denilen bu duruma meydan vermemek için hemen bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır.

Çorbalar piştikten sonra üzerleri maydanoz, nane, dereotu, kırmızı biberli yağ, kara biber, rendelenmiş kaşar peyniri vb. gibi maddelere süslenir.

Çorbalar, yağda ya da fırında kızartılmış küçük ekmek parçaları ya da hazır krakerlerle ikram edilecek olursa daha hoşa gider.

Çorbalar sıcak servis yapılmalıdır. Bütün çorbaların kıvamı, boza kıvamından olmalıdır. Ne çok sulu, ne çok koyu, orta koyulukta olması gerekir…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir