Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Malzemeleri:

Dilim et (bonfile, antrkot veya kontrfile) 500 gr. 5 adet Patates [kibrit çöpü şeklinde doğranır] 1 su bardağı Yoğurt2-3 diş Sarımsak

Terbiye Malzemeleri:

1 kahve fincanı Zeytinyağı1 tatlı kaşığı Karabiber1 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Kimyon1 adet Soğan1/2 su bardağı Süt1 2 çorba kaşığı Zeytinyağı1 çorba kaşığı Kekik 1 su bardağı Kızartma yağı

Üzerinin Sosu:

güzel sözler

2 çorba kaşığı TereyağıKırmızı pul biber1/2 demet Roka3 adet domatesYapılışı:Dilimlenmiş etler parmak şeklinde doğranır. Çukur bir kaba konulur.Üzerine listedeki terbiye malzemelerini katılıp karıştırılır. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirmeye bırakılır.Yoğurdu az tuz, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak dişleri ile çırpılır. Patatesleri ayıklayıp kibrit çöpü inceliğinde doğranır. Patatesleri bol kızgın yağda sararıncaya kadar parti, parti kızartılır. Kızaranları yağını süzdürerek servis kabına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirilir.Dinlenmiş şerit etleri ızgara ya da tavada pişirilir.Servis tabağına yoğurdun üzerine döşenir.Etlerin üzerine kırmızıbiberli kızgın tereyağı gezdirilir.Roka, domates gibi malzemeleri süsleyip servis yapılır.

Püf Noktası: Türk mutfağında etlerin bir kullanım alanı vardır.Bu nedenle, hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin etin lezzetli olması büyük önem taşır. Etin lezzetini arttırmak için yapılan işlemlerden biri de, marine (terbiye) etmektir. Marine etme, etin taze ot ve baharatlı bir sıvı (marinat) içinde bekletilerek yumuşatılması ve tatlandırılmasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir