Balık Yapımında Evin Kokmaması İçin Yapılacaklar

Balık eti çocuklar başta olmak üzere tüm insanlar için oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Uzmanların tavsiyesine göre haftada en az 1 kere dahiolsa balık tüketilmelidir.

Fakat hanımlar için balık pişirirken eve sinen koku büyük bir problemdir. Çünkü evin her bir köşesine balık kokusu yayılmaktadır, bu da maalesef hoş olmayan bir durum sergilemektedir.

Mutfakta pişirilen balık kokusunun yayılmaması ve giderilmesi için size bugün çok güzel bir yöntem sunacağız.

güzel sözler

Balık kokusunun evinize yayılmasını ve kalmasını istemiyorsanız, balıklarınızı pişirirken bir tencereye su koyun ve bu suyun içerisine limon suyu ya da sirke ekleyin. Hatta daha güzel kokmasını istiyorsanız üzerine defne yaprağı, kabuk tarçın veya kekikte ilave edebilirsiniz. Su kaynadıkça evinizde hoş bir aroma kokusu oluştuğu gibi balık kokusuda terkedecektir.

balik-kokusu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir