Bakla Çorbası Tarifi

Diyet Bakla Çorbası Tarifi ile sizlerleyiz. Bu Bolu ’ya ait çorbayı çok seveceksiniz. . Bolu ’da tazefasulye ile yapılanıda vardır, ona farklı olarak dereotu yerine maydanoz konur. Sağlıklı beslenmeye önem veren hanımlar için yemek sitemizde birbirinden kolay  ve lezzetli diyet  et ve sebze çorba tarifleri bulabilirsiniz.
Akşam yemegi hazırlıklarına başladınız, Bakla Çorbası Tarifini hazırladıktan sonra, çocuklarımızın dengeli beslenebilmesi için  et yemekleri katagorisinden yapımı kolay bir tarif bulabilirsiniz. Kek tariflerimize bir göz atmanızı öneririz. Hamur işi katagorimizden harika börek tariflerinden bir tanesini uygulayabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…

güzel sözler

Bakla Çorbası Tarifi için malzemeler

100 gr. bakla
5 diş sarmısak
1 adet soğan
1,5 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt (diyet süt)
5 su bardağı su
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı sıvıyağ (tercihen zeytinyağ)
Tuz

Bakla Çorbası Tarifi

Baklalarm kılçıklarını temizleyip küçücük doğrayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte sarımsakları da ekleyip birazcık kavuralım. Baklaları ilave edelim. Un katı-p karıştıra karıştım unun sararmasını sağlayalım. Un sararınca bir bardak sütü yavaş yavaş ilave edelim. Suyunu ekleyip, tuzunu ayarlayalım. Baklalar iyice pişip çorba kıvamına gele­ne dek pişirelim. Çorba pişince ufak doğranmış dereotlarını ekleyip servis yapalım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir