Aile Sofrası Düzeni ve Servisi

Aile sofrası, bütün aile fertlerini bir araya getiren bir yerdir. Bu sofra, bütün yorgunlukların giderileceği ve aile ilgili problemlerin ve neşeli konuşmaların yapılacağı bir yer olarak düşünülmelidir. Bunun için ev kadını bu sofraya çok önem vermelidir. Göze güzel gösterecek bütün olanakları kullanarak hazırlamalıdır.

aile-sofrasi-duzeni-ve-servis

Sofranın düzenlenmesi

doğum günü sözleri

1- Yemek yenecek odayı düzenli tutunuz.
2- Yemek masasının üzerine temiz, ütülü ve kolalı bir örtü yayınız.
3- Kişi sayısına göre tabakları koyunuz. (Tabaklar masa kenarından bir baş parmağı boğumu içeriden konur.)
4- Tabakların içine ütülü peçeteler ya da kağıt peçeteler koyunuz.
5- Yenecek yemeğe göre çatal bıçak ve kaşıkları yerleştiriniz. bıçak kullanılması gerekiyorsa çatal sola bıçak sağa konur, bıçak kullanılmayacaksa çatal ve kaşık sağa konur.
6- Tatlı çatal, kaşık ve bıçağını tabağın önüne koyunuz.
7- Tabağın sağ üst köşesine su bardaklarını, içki alınacaksa içki bardaklarını da su bardaklarının sağına kavis yapacak bir biçimde yerleştiriniz.
8- Masanın uygun yerlerine tuzluk, biberlik ve ekmek sepetini koyunuz.
9- Masayı çiçekle süsleyiniz.
10- Servis tabaklarına zevkle yerleştirilmiş yemekleri, salatayı ve sürahiyi masayı kalabalıklaştırmadan yerleştiriniz ya da hepsini küçük bir masaya koyunuz. Sırası geldikçe masaya alınız. Bu işlemin servis arabasıyla yapılması daha pratik ve zevklidir.

Aile Sofrasında Servis

Servisi anne, baba ya da evin genç kızı yapar. Servis en büyükten en küçüğe doğru yapılmalıdır. Yemeğin neşeli bir hava içinde geçmesine evin bütün bireylerinin dikkat etmesi gerekir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir